/
Borghouts Makelaars

Zoeken in ons aanbod

NVMFundaNWWIStichting VastgoedCert

Medewerkers

Makelaar - Taxateur o.g.

Woningaanbod

Overveen, Adriaan Stooplaan 17. Vraagprijs € 675.000,00 k.k.

Locatie en route

Soort woning: Woning
Bouwjaar: 1920
Aantal kamers: 6
Aantal woonlagen: 3
Woonoppervlak: 173 m2
Inhoud: 545 m3
   

Een heerlijk ROYAAL bemeten ( 173 m2) gezinshuis/appartement in het voormalige STOOP'S BAD. Het gebouw  dateert uit 1920 en is een RIJKSMONUMENT. In 2001 verbouwd tot woningeenheden. De woning  is zeer centraal gelegen binnen Kennemerland, de Haarlemse binnenstad,  de dorpskernen van Overveen en Bloemendaal en het station Overveen  liggen binnen handbereik. Om een goede indruk te krijgen van deze woning nodigen wij u graag uit om te komen kijken.

BIJZONDER WONEN OP EEN SUPER FIJNE LOCATIE.

Indeling

Begane grond: Statige centrale hal met fraai trappenhuis en LIFT. In het souterrain vindt u de tweede zelfstandige entree.

Entree: hal met meterkast, toilet met fontein en teakhoutenvloer, fraaie brede woonkamer met openslaande deuren naar de tuin die tevens zorgen voor een prachtige lichtinval. In 2007 is de U-vormige keuken met bar vernieuwd. Deze is v.v. alle inbouwapparatuur en lekker veel werkblad. In de hal, woonkamer en keuken ligt een mooie eikenhouten vloer. In het souterain vindt u momenteel twee slaapkamers met een eigen badkamer. Het souterain is geschikt voor …. 1) wonen : met 2 ruime slaapkamers en een eigen badkamer of 2) werken : kantoor aan huis met een eigen entree en voorzieningen voor een pantry opstelling of 3) zelfstandige unit voor bv een au pair of logeergelegenheid Deze hele verdieping is in 2014 v.v. een lichte gietvloer.  Met een eigen postbus (17a) Via de andere trap in de hal kom je op de eerste etage: Op de eerste etage vind u een overloop, royale vaste kast, toilet, moderne badkamer , gerenoveed in 2016 ) met inloopdouche, dubbele douche en stortdouche, mooi wastafelmeubel met een teakhouten blad, van dit zelfde materiaal is ook de vloer gemaakt ( type bootvloer ). De drie royale zonnige slaapkamers zijn momenteel opengemaakt tot 1 grote slaapverdieping. Eenvoudig zijn de wanden weer terug te plaatsen. Ook op deze verdieping is de eikenhouten vloer geheel doorgelegd in alle vertrekken.

Aan de achterzijde is een heerlijke brede zonnige tuin met achterom. Er zijn meerdere gemeenschappelijke tuinen waarvan 1 aan het water ( De Delft ).

Historie gebouw: Het woongebouw aan het Adriaan Stoopplein is oorspronkelijk gebouwd in 1916 als zwembad. Het gebouw is ontworpen door Eduard Cuypers, de architect van o.a. het Rijksmuseum. In 1990 werd het zwembad gesloten en geschonken aan de gemeente. In 2000 kwam de restauratie en renovatie gereed waarbij het gebouw is verbouwd ten behoeve van 28 appartementen. Deze nieuwe woningen staan op een nieuwe fundering binnen de bestaande gemetselde buitengevels. Het bestaande dak inclusief stalen spanten is gehandhaafd. Het gebouw is een Rijksmonument.

- Oplevering in overleg;
- Woonoppervlakte: 173 m2;
- Inhoud: 545m3;
- Elektra: 9 groepen +  2 aardlekschakelaars;
- Blokverwarming ( CV en warm water );
- De servicekosten bedragen thans: € 276,55,- per maand;
- Voorschot stookkosten en warm water bedraagt € 92,57,- per maand;
- Belastingaftrek voor groot onderhoud ( Rijksmonument )
- Vrij parkeren
- Twee postbussen

Geïnteresseerd?
Neem contact met ons op >